Christian Olsson skadad - kan missa EM

Christian Olsson skadade sig i låret under längdhoppet i inomhus-SM. I värsta fall är det en bristning och då blir det inget EM för hans del.

Christian Olsson valde att ställa upp i lördagens längdhopp på SM i Göteborg. Men det blev bara ett hopp för trestegsstjärnan, som landade på 6,97.

Det var när Christian Olsson satte foten i plankan som han kände hur det stack till i baksidan av det vänstra låret. Han avbröt träningen direkt och lindades.

– Antagligen är det en liten bristning. Vi får se i morgon hur illa det är, om han missar EM. det känns inte så jättebra just nu, säger hans tränare Yannick Tregaro till Radiosporten.

Olsson kunde efteråt gå utan att det kändes något. Men hans beskrivning av skadan gör Tregaro orolig. Han vill dock invänta morgondagen.

– Är han väldigt stel i baklåret i morgon är det en bristning och då är EM kört, säger Tregaro.

Om Christian Olsson inte kan starta i Birmingham, börjar han och tränaren genast se fram emot sommaren.

– Hela den här säsongen har varit lite rycklig med smågrejor som inte har klaffat. Om han missar EM får vi ta det lugnt och ladda om till sommaren, säger tregaro.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista