Marcus Allbäck riskerar knäoperation

Marcus Allbäck riskerar att missa EM-kvalet mot Nordirland. Han skadade knäet i Royal League-matchen mot Hammarby.

– Allt tyder på att det blir operation på tisdagen, säger till Radiosporten efter skadan han ådrog sig mot Hammarby.

Det är ny ytterst tveksamt om han ska kunna vara med i landslagets EM-kvalmatch mot Nordirland den 28 mars.

– Jag vågar inte säga för mycket. Jag försöker vara positiv och hoppas att man ska ha lite tur i det här läget.

Först mål sedan skada
Allbäck sköt in 1-0 för FC Köpenhamn i kampen om den sista kvartsfinalen i Royal League. Allbäck tog ner en boll med bröstet, och cykelsparkade vackert in ledningsmålet.

Tyvärr fick den svenske landslagsanfallaren bäras på bår av planen efter 37 minuter. Allbäck försökte stödja på benet i omklädningsrummet men det gick mindre bra. Han kommer att röntgas under måndagen.

Läkningen kan ta veckor
Enligt danska nyhetsbyrån Ritzau sade tränaren Ståle Solbakken att det handlar om en ”ligamentskada”, men det är oklart hur allvarlig skadan är.

”Läkningen ser just nu inte ut att handla om dagar utan om veckor. Men vi får veta mer i morgon (måndag) efter noggrannare undersökning, sade FCK-tränaren.

Det värsta scenariot innebär att förbundskaptenen Lars Lagerbäck kanske inte har Marcus Allbäck tillgänglig i EM-kvalmatchen mot Nordirland den 28 mars.

Fredrik Berglund, som kom in på Parken efter pausen för Allbäck, satte 2-0 efter att ha varit på planen en dryg minut och 3-0 i den 51:a matchminuten.

Den danska landslagsmannen Jesper Grönkjaer spädde på med 4-0 vilket blev slutresultatet.

Kvartsfinalklart
FC Köpenhamn, som vunnit Royal League två gånger av två möjliga, gick därmed som väntat till kvartsfinal. AIK, som spelade klart gruppspelet i december, kunde tagit sig till slutspel i kostym. Men då med hjälp av Hammarby som skulle ha vunnit med utopiska 5-0.

Klara för kvartsfinal: Helsingborg, Elfsborg, FC Köpenhamn, Bröndby, Odense samt norska Brann, Lilleström och Vålerengen.

Kvartsfinalerna lottas i Köpenhamn på måndag. De spelas 1, 3 och 4 mars. Semifinaler 8 mars och finalen 15 mars.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista