Söderling ångar på i Monte Carlo.

Tennis: Robin Söderling till kvartsfinal

Robin Söderlings framfart i Monacos Masters-turnering i tennis fortsätter. Söderling är klar för kvartsfinal efter 2-0 i set (7-6, 6-2) mot vitryssen Max Mirnyj.

 

För andra gången i karriären är Robin Söderling i kvartsfinal i en Masters-turnering. Via seger, 7-6 (7-5) 6-2, mot Max Mirnyj, Vitryssland, gick Söderling på torsdagen vidare i grusturneringen i Monte Carlo.

Svensken har tidigare nått kvartsfinal i Masters-turneringen i Paris (2004) som avgörs inomhus. Framgången i Monte Carlo är dock hans största hittills i karriären i grussammanhang.

Söderling låg dock illa till i första set. Vid ställningen 2-4 låg han dessutom under med 0-40 i det egna servegamet innan han kunde komma tillbaka och sedan bryta Mirnyj när vitryssen skulle serva hem setet vid ställningen 5-4.

I andra set gick svensken direkt upp till 2-0-ledning och hade inga problem att hålla undan.

Berdych väntar – slog ut favorit
I fredagens kvartsfinal ställs han mot tjecken Tomas Berdych, rankad 14:e i världen som slog ut en av förhandsfavoriterna i turneringen, Tommy Robredo, Spanien, med 2-1 i set, 1-6, 6-3, 6-2.

Monte Carlo är en av de nio så kallade Masters-turneringarna, som i rankingpoäng och prispengar räknas snäppet under de fyra Grand slam-turneringarna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista