Rosengren kvar i SOK:s-styrelse.

Björn Rosengren kvar i SOK:s styrelse

SOK:s valberedning hade föreslagit hockeyns Christer Englund till SOK:s styrelse, men årsmötet valde Boxningsförbundets Björn Rosengren. Årsmötet avslog även ett förslag om att slå ihop SOK och RF.

Fem ledamöter var med i valet av fyra styrelseposter på fyra år. Carin Nilsson Green, handboll, fick 31 röster, Ann-Louise Skoglund, friidrott, 27, Rosengren 25, Lennart Pettersson, mångkamp, 23, och Englund bara 14.

Ishockeyförbundet och Christer Englund kom i schism med SOK efter OS i Turin, sedan Tre Kronor själva ordnat en egensponsrad guldfest, något SOK hävdade var ett brott mot sponsorreglerna.

Hans förbund är dessutom ett av fem som förordar en ny utredning kring svensk idrotts organisation, vilket ses som ett försök att slå ihop SOK och Riksidrottsförbundet.

Årsmötet gick på styrelsens linje och avslog motionen om att utreda styrningen av svensk idrott och förhållandet mellan SOK och RF som förutom hockeyn hade lämnats in av Fotbollförbundet, Friidrottsförbundet, Skidförbundet och Simförbundet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".