Alpint: Patrik Järbyn kör ett år till

VM-bronsmedaljören Patrik Järbyn har bestämt sig för att tävla i alpina världscupen även nästa säsong.

Han fyllde 38 i måndags. PÅ fredagen kom beskedet från Patrik Järbyn att han - fortsätter. Jodå, bronsmedaljören från störtloppet vid alpina VM i Åre i vintras, satsar på ännu en säsong i världscupen, den sjuttonde.

Järbyn, som kastats ut ur det svenska landslaget ett par gånger men alltid fightat sig tillbaka, får den här gången full support från svenskt håll från början. Men då väljer han ändå ett eget upplägg.

Tränar med USA
Parik Järbyn och förbundskaptenen Thomas Stauffer, har kommit överens om planeringen som bl a gör att Järbyn åker med det amerikanska laget till Chile i augusti. Inte så konstigt, kanske.

Patrik bor numera i just USA, i den fashionabla skidorten Vail. Just nu är han på Hawaii och firar smekmånad men i maj väntar skidtester i Österrike.

Fina meriter
Sedan världscupedebuten i Megeve i februari -92 har han bl a VM-silver i super G 1996, bronset i Åre i vintras och ett par pallplacering i Världscupen, den senaste också den i vintras.

En som funderar över framtiden är Sälens slalomveteran Martin Hansson. 32-åringen finns med på veckans läger i Mölltahl och tar beslut om framtiden inom kort.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".