1 av 2
Täby tog sig förbi Pixbo i semi.
2 av 2

Inför SM-finalen i innebandy: Sensationslaget mot 2005 års mästare

I lagets första SM-slutspel någonsin har Täby tagit sig hela vägen till finalen. Där väntar dubbla SM-guldmedaljörerna Warberg.

Hör SM-finalen i Sportextra, matchstart kl. 15.30.

Täbys finalplats i herrarnas SM-slutspel kallas tidernas innebandysensation och på vägen fram har storlagen AIK och Pixbo besegrats.

– Vi satsar hårt på individen, vi låter grabbarna vara den dom är, förklarar lagkaptenen Danne Bron-Sundbom klubbens framångar.

Och ska man tro Täbys lagkapten tar det inte slut än, utan man är inställda på att laget, som tidigare hette Råsunda, ska ta sig hela vägen.

– Jag tror inte att vi kan förlora, i min mentala värld kan jag inte se att vi inte lyfter bucklan. Vi ska stå där med SM-pokalen, säger Bron-Sundbom.

Men Täby är inte ensamma om att ha siktet på SM-bucklan och Warberg, med gulden från 1998 och 2005 i baggaget, är en tuff motståndare. Västkustlaget var trea i grundserien.

– Täby har fått till det på något sätt, deras största styrka är kontringsspelet, de ställer om riktigt snabbt, analyserar Warbergs Mathias ”Bult” Larsson finalmotståndarna.

– Vi har varit i den här situationen förrut och vi vet vad som krävs för att prestera när det verkligen gäller, menar Larsson.

Ännu mer inför SM-finalen:

Robert Tennisberg
Jan Josefsson
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista