Veteranen fick andningsproblem.

Bordtennis-VM: Få svenska framgångar

Den svenska storhetstiden i pingis-VM är över. Veteranen Jörgen Persson slogs ut redan i andra omgången och det sista svenska dubbelparet försvann på torsdagen.

Jens Lundquist och Robert Svensson, förlorade åttondelsfinalen i bordtennis-VM mot storfavoriterna Li Ching/Ko Lai Chak från Hongkong, som vann med 4-1 i set, 6-11, 11-6, 11-9, 11-8, 11-8.

Det stod 1-1 i set, svenskarna hade ledningen med 8-7, och efter en lång bollduell lyckades Ko Lai Chak reflexrädda varpå bollen touchade kanten på svenskarna bordshalva.

Jörgen Persson oroar sig för hälsan
För två år sedan tackade Jörgen Persson för sig i VM-sammanhang. Comebacken den här gången blev bara två matcher lång och frågan är om detta hans definitiva VM-slut.

41-årige Persson förlorade i andra omgången på onsdagskvällen mot Chen Weixing med 2-4 i set. Det som bekymrade honom mest var inte förlusten i sig utan att han knappt fick luft efter de långa bollduellerna.

Det är förstås bekymmersamt. Persson har som mål att kvala in till OS i Peking nästa år och som ett led i denna satsning är det tänkt att han ska spela de tre kommande Pro Tour-tävlingarna i Asien inom den närmaste månaden.

Håkansson ensam kvar
Fredrik Håkansson är ende kvarvarande svensk i herrsingeln och spelar sin match i den tredje omgången sent på torsdagskvällen, svensk tid.

Tidigare från bordtennis-VM:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".