Veronica Wagner vann världscuptävling

Veronica Wagner blev på söndagen första svenska gymnast att vinna en världscuptävling. Hon gjorde det dessutom inte bara en, utan två gånger.

Veronica Wagner ställde upp i tre grenar vid världscuptävlingarna i Buenos Aires.

Och tog sig till final i samtliga, söndagens finalpass blev en stor succé för 19-åringen. Hon inledde med seger i hopp och följde en stund senare upp med att ta guld även i bomfinalen.

Och som om inte det var nog tog hon brons i det avslutande friståendet. Succén var ett faktum.

Hård konkurrens
Motståndet i tävlingen i Buenos Aires var tufft. Visserligen var inte alla de bästa med, men motståndet höll ändå mycket hög klass.

Veronica Wagner visade med insatserna att succén i Maribor i mitten av april, då hon kom tvåa i hopp och tog den första svenska pallplaceringen på damsidan någonsin, inte var en tillfällighet.

Har varit skadefri
Nyckeln till framgångarna är enligt förbundskaptenen att hon för första gången på länge varit förhållandevis skadefri en längre period. Den argentinska tävlingen var den sista inför världsmästerskapet i Stuttgart i september.

Nu väntar en period av hårdträning, där Wagner bland annat ska lägga till ännu svårare moment i de olika grenarna, för att kunna vara med och slåss om VM-medaljerna på allvar.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se