Tungt för Björkman mot Moya.

Tennis: Björkman siste blågul ur Franska

Jonas Björkman kunde som väntat inte överleva fjärde omgången i Franska mästerskapen. Spanjoren Carlos Moya vann i tre raka.

Björkman fick en bra start mot Moya i fjärde omgången med ledning 3-0 och 5-2.

Möjligen berodde det på underskattning, för Moya kunde enkelt utjämna till 5-5 och vinna tiebreaket med 7-5. Andra set togs enkelt av spanjoren 6-2 och därmed var matchen i praktiken över.

Moya kontrollerade tredje setet och blev kvartsfinalklar via totalt 7-6, 6-2, 7-5. För Björkman var en åttondelsfinal riktig bonus. Ingen hade räknat med den succén.

Det är tio år sen, 1997, Björkman lyckades vinna mer än en singelmatch i Paris. Då, 1997, var Jonas ett tag fyra på världsrankingen och hade sitt i särklass bästa år.

Man måste beundra 35-årige Björkmans enorma aptit på tennis. Tidigare matcher i Paris 2007 har svensken lyckats vinna tack vare en enorm kämpaglöd och lyckats vända stora underlägen.

Skillanden nu var helt enkelt att Moya var för bra. Att Björkman under matchen fick behandling för axelbesvär gjorde den totala prestationen ännu större.

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista