Sporting Rundfunk moraliska mästare

Radiosportens representationslag i fotboll, Sporting Rundfunk, svarade för en ny stark insats i den årliga mediaturneringen i Stockholm och knep silvret.

Sporting Rundfunk tog sig ända fram till finalen där det blev knapp förlust mot ett hopkop gamla allsvenskar.

Radiosportens lag, utan någon som helst rutin från spel på den högsta nivån, ansågs därmed av många bedömare som de moraliska mästarna i turneringen.

Gruppspelet
Sporting Rundfunk inledde gruppspelet med att besegra Privata Affärer med 3-2. Ett 1-2-underläge vändes till seger efter två mål av Pelle Bäckman och det avgörande av Robert Tennisberg.

Därefter spelades en tuff match mot Expressen. SR tog ledningen med 1-0 genom Martin Hedberg, och borde ha avgjort matchen i den första halvleken.

Ologiskt nog kvitterade Expressen, som sedan försökte störa både SR och domaren med ojusta metoder. Dock utan att lyckas.

I den sista gruppspelsmatchen var Sporting Rundfunk piskade att besegra tidningen King med hela 7-0. Laget lät sig inte nöjas med det, utan vann med förkrossande 8-0!

Målen var fördelade på sex målskyttar; Daniel Törnros (2), David Liebech (2), Peter Ahnberg, Johan Wallberg, David Hofman-Bang och Pelle Bäckman. Expressen surade vid sidan om.

Semifinalen
Därmed var SR kvalificerade för semifinalspel för sjätte gången på sex år. En bragd i sig. Motståndet där var Moore. SR tog ledningen med 1-0 efter ett klassavslut av David Liebech.

Därefter spelade laget äckligt disciplinerat, och höll undan för mer och mer desperata attacker.
– Otroligt skönt. En imponerande laginsats, menade lagkapten Tennisberg.

Finalen
I finalen ställdes Sporting Rundfunk mot tidningen Café. Eller nåja, de kallade sig för det iallafall. Tråkigt nog jobbade ingen av spelarna där, utan att var ett hopkop av gamla avdankade allsvenska spelare som Michael Borgqvist och Thomas Nilsson.

Trots det var SR det bättre laget i den första halvleken. Bland annat hade forne innebandystjärnan Peter Ahnberg två jättelägen att ge laget ledningen, men det var mållöst i paus.

I den andra halvleken var spelet jämnt fram till det att Café drog in en frispark till 1-0 bakom Jan Josefsson, Sporting Rundfunks i övrigt storspelande målvakt.

Detta tvingade SR till mer chansspel, vilket straffade sig. 2-0 spikades som slutresultat i slutminuteran.

Fin turneringssvit
På det stora hela var det ändå en lyckad kväll ute vid Kaknäs.
SR vill härmed tacka både arrangörer, domare och motståndare för en trevlig turnering.

Vi kommer tillbaka nästa år, laddade för att försvara de senaste årens fina placeringssvit: 3-1-1-3-3-2.

Radiosporten
radiosporten@sr.se