Tuff återkomst för Aldén efter olyckan

Speedwayföraren Sebastian Aldén var i förra veckan inblandad i dödskraschen i Allsvenskan. På tisdagen fördes han själv till sjukhus efter en vurpa i Elitserien.

Dackarnas unge förare Sebastian Aldén har haft en riktigt tung speedwayvecka bakom sig.

Förra veckan körde han för Valsarna i Allsvenskan i matchen där Vargarnas Kenny Olsson ådrog sig så svåra skador att han avled dagen därpå. Aldén var närmast vittne till olyckan då det var hans cykel som Olsson hakade i när denne kraschade.

21-årige Aldén, som friades av förbundet från all skuld i incidenten med Olsson, valde då att mer eller mindre gå under jorden. Han tog även hjälp av en psykolog för att bearbeta tragedin.

– Jag har inte läst tidningarna eller svarat när press ringt utan försökt koppla bort och tänka på annat. Det är självklaert jättetråkigt det som hänt, säger Aldén till Radiosporten.

Tillbaka på banan – och vurpade själv
På tisdagen var han tillbaka i rampljuset med sin ordinarie klubb Dackarna och mötet i Elitserien med Piraterna.

Det ville sig dock inte bättre än att Aldén redan i det första heatet gick omkull, utan störning, och fick föras till sjukhus med brutet nyckelben.

– Det var när jag gick in på andra varvet som jag fick lite sladd och mitt i böjen vart det halt. Det var ingen speciell vurpa men jag landade lite konstigt på axeln, berättar Aldén.

Nu väntar ungefär fyra veckors vila för Dackarnas påläggskalv, som dock inte tagit tisdagens krasch särskilt hårt.
–Jag blev aldrig orolig, det kändes mest rätt klantigt, säger Aldén.

Jenny Rask
jenny.rask@sr.se
 
 
Jan Josefsson
jan.josefsson@sr.se