San Antonio överlägsna mästare i NBA

San Antonio gav inte Cleveland en chans i årets finaler i NBA-basketen. Natten till fredagen säkrades titeln med 4-0 i matcher.

Redan efter tre quarters i den fjärde i bäst av sju finaler såg San Antonio Spurs ut att kunna korka upp champagnen.

Åtta poängs ledning verkade betryggande och Texaslaget hade kontroll på spelet. Men då chocköppnade Cleveland i sista kvarten och gjorde elva raka poäng.

Spurs visade ändå varför de nu är mästare utan att tappa en match i årets finalserie. 66-66 med fyra minuter kvar förvandlades till 74-66 utan att Cleveland Cavaliers hittade en enda korg.

Manu Ginobili ledde Spurs med 27 poäng och finalseriens dominant, franske guarden Tony Parker, seglade vidare med 24. Returkungen Tim Duncan belönades med sin fjärde NBA-titel efter tolv poäng och 15 returer.

För Cavaliers fixstjärna LeBron James fortsatte uppförsbacken. Även om 24 poäng låter starkt satte han bara tio skott på 30 försök, efter att ha missat 13 av de första 17.

Det är åttonde gången i den amerikanska proffsbasketens historia som ett lag tar hem en finalserie utan förlust. Spurs tillhör nu det exklusiva sällskap, med Boston Celtics, LA Lakers och Chicago Bulls, som vunnit fyra eller fler NBA-titlar.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se