Sörenstam vann US Open 2006.

Golf: Dags för damernas tredje major

Åtta svenskor går under torsdagen ut på den första rundan av US Open i golf, årets tredje major. En av dem är förra årets segrare Annika Sörenstam.

Annika Sörenstam kommer till Pine Needles-banan som regerande US Open-mästarinna.

Men världstvåan i golf, som tidigare haft ett tio veckor långt skadeuppehåll för att rehabilitera sitt diskbråck, har inte spelat mer än två tävlingar efter uppehållet.

Hon sade efter den senaste tävlingen, majorn LPGA-mästerskapen, att hon kände sig ringrostig. Nu har hon varit hemma i Florida och tränat i drygt två veckor för att göra sig redo för årets tredje major.

Sörenstam har vunnit US Open tre gånger. Och hon har spelat bra tidigare på Pine Needles-banan. Hon vann där 1996 och kom på 16:e plats 2001.

I årets tävling får hon sällskap av ytterligare sju svenskor: Eva Dahllöf, Sophie Gustafson, Carin Koch, Liselotte Neumann, Karin Sjödin, Kristina Tucker och Maria Hjorth.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".