Bra öppning av Sörenstam i USA.

Golf: Sörenstam fyra efter försenad runda

Annika Sörenstam gick runt på ett slag under par på den första rundan, som tidigare avbrutits på grund av dåligt väder, av US Open i golf.

Det stormade så mycket över Pine Needles-banan i North Carolina att tävlingen tvingades göra ett tre och en halv timme långt avbrott.

När den första rundan väl hade spelats klart på fredagen var Annika Sörenstam en av endast tio spelare som gått under par.

Sörenstam gjorde 70 slag, ett under par, och låg på delad fjärde plats, två slag bakom ledande Angela Park, Brasilien, som gör sitt första år på USA-touren.

Av övriga svenskor öppnade Sophie Gustafson med 73 slag, Karin Sjödin hade 74 slag, Maria Hjorth 76, och trion Liselotte Neumann, Carin Koch och Kristina Tucker hade alla 77. Eva Dahllöf kostade på sig 80 slag.

Två stjärnor som misslyckades totalt var 17-åriga Michelle Wie och segrarinnan i US Open på Pine Needles 2001, australiskan Karrie Webb. Wie hade 82 slag, Webb 83.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".