Tung andra runda för Sörenstam.

Jätteras för Sörenstam på andra rundan

Annika Sörenstam låg fyra efter den första rundan av US Open i golf. En katastrofal andrarunda senare ligger hon 72:a och kan missa cutten.

Sörenstam fick gå upp vid femtiden i morse amerikansk tid för att spela klart det enda hål som återstod efter regnavbrottet.
Hon klarade par och fick 77 slag på ronden och ligger sammanlagt fem slag över par. I nuläget är hon delad 72:a och väntan återstår för att se om hon kommer att klara cutten.

Sörenstam låg på delad fjärde plats efter första ronden med 70 slag och var mer än nöjd med sitt spel. Det innebar två slag bakom Angela Park, Brasilien, som gör sitt första år på USA-touren.

Men Annika fick mardrömsstart på den andra rundan med en dubbelbogey på första hålet och sedan fem bogeys på de följande tio hålen. Det innebar sju över par och mungiporna var förstås djupt nere hos svenskan.

Hon räddade läget en aning med birdie på 17:e, innan ronden avbröts på grund av oväder. Spelarna väntade först ute på banan i 15-20 minuter innan de kallades in i klubbhuset.

Liksom under första dagens spel drog stora mörka moln in över banan under fredagseftermiddagen och det var bara för spelarna att vänta på bättre väder.

Puttningen måste fungera perfekt på den svårspelade banan i South Pines, North Carolina. Annars rullar bollen av greenerna och en putt på någon meter kan hastigt och mindre lustigt bli en tiometersputt.

Det fick världstvåan erfara flera gånger och det är inte ofta som hon har en så hög score. Övriga svenskor hade det också svårt, Sofie Gustafson och Maria Hjort ligger plus åtta efter två ronder.

Amerikanskan In-Bee Park hade lägsta scoren med två över par sedan ett 20-tal av 153 hade hunnit spela klart på fredagskvällen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".