Tvingas vänta ut regnet.

Wimbledon: Robin hann bara värma upp

Kraftigt regnande har försenat Björkmans och Söderlings matcher. Nu kan det bli så att de inte får spela förrän tidigast på måndag.

Regnet gjorde att lördagens matcher som egentligen skulle ha startat klockan 12 svensk tid inte kunde komma igång vid utsatt tid. När regnet till slut avtog hann bara två matcher spelas klart.

Regerande mästarinnan Amelie Mauresmo besegrade Mara Santangelo (6-1, 6-2) och före detta mästarinnan Maria Sjarapova skickade ut Ai Sugiyama, Japan (6-3, 6-3).

Nytt skyfall på uppvärmningen
Övriga matcher hann inte spelas klart och Robin Söderling hann bara ut och värma upp mot Rafael Nadal på centrecourten innan ett nytt skyfall gjorde att matchen fick avbrytas.

Skulle lördagen regna bort väntar ett speluppehåll till måndag och ett pressat schema för de spelare som är kvar i turneringen.

Arrangörerna meddelade under eftermiddagen att man i n t e kommer att flytta några matcher till söndag. ”Middle Sunday” är av tradition fri från spel och bara vid ett fåtal tillfällen har man ändå valt att lägga matcher på söndagen - men inte i år.

Komprimerat tävlingsschema
Därmed kommer nästa veckas schema att bli väldigt komprimerat. Tredje omgången med Nadal-Söderling och Jonas Björkmans match mot Wayne Arthurs kommer att spelas under måndagen.

Åttondelsfinalen avgörs på tisdag och kvartsfinalerna på onsdag, vilket teoretiskt sett betyder att spelarna kan få spela tre femsetare på lika många dagar.

Några, dock inte Jonas Björkman och Robin Söderling, är dessutom kvar i dubbeln.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".