1 av 2
Björkman vidare i Wimbledon.
2 av 2

Björkman vann - Söderlings match bruten

För femte gången i karriären är Jonas Björkman klar för fjärde omgången i Wimbledon. Robin Söderlings match mot Rafael Nadal bröts på grund av regn.

Jonas Björkman vann i tre raka set i veteranmötet mot australiern Wayne Arthurs, 6-2, 6-1, 6-4.

Svensken vann första set inom loppet av 26 minuter och avverkade även det andra på mindre än en halvtimme.

Vid ställningen 1-1 i tredje bröts matchen på grund av regn. När den väl kom igång igen kunde svensken hålla sin serve fram till seger.

I nästa omgång blir det dock betydligt svårare motstånd i form av tjecken Tomas Berdych, rankad elva i världen. Berdych har också 1-0 i inbördes möten efter att ha vunnit i första omgången i US Open för tre år sedan.

Söderling spelar klart under tisdagen
Mötet mellan Robin Söderling och Rafael Nadal fick avbrytas för dagen vid ställningen 2-2 i set och 2-0 till Nadal i femte set.

Efter det två timmar långa regnuppehållet vid tredje sets tiebreak kom Söderling tillbaka och kunde inte bara vinna tredje setets tiebreak (9-7) utan även fjärde set (6-4).

Han tappade dock sin serve i inledningen av femte set och var illa ute när ett nytt regnoväder gjorde att matchen fick avbrytas.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".