1 av 2
Fyra av våra experter. Ljungskog, Falk, Lafis och Magnusson.
2 av 2

Följ Tour de France med våra experter!

Radiosportens satsning på årets upplaga av legendariska cykeltävlingen Tour de France kryddas med sju experter, däribland Susanne Ljungskog och Michel Lafis.

Inför varje etapp kommer våra experter att säga sitt om banan och tippa etappsegraren.

Expertpanelen består av personer djupt rotade i de svenska cykelsjälarna. Här är Radiosportens sju namn som kommer att krydda 2007 års upplaga av Tour de France.

Susanne Ljungskog
31-åriga Ljungskog har tre olympiader och två VM-guld i ryggsäcken. När hennes expertroll inleds har hon precis kommit hem från damernas Giro d’Italia.

Ljungskog är Sveriges bästa damcyklist genom tiderna och kommer under Tour de France att ha koll på två bergsetapper.

Gustav Larsson
Proffs i Unibet.com är bra nog att finnas med själv på Tour de France i år. Larsson har gått framåt den här säsongen och är en urstark tempoåkare. För Radiosportens del uttalar sig Gustav Larsson under prologen och de båda tempoetapperna.

Glenn Magnusson
Före detta cykelproffs som hörts mycket i Radiosporten under åren. Vann tre etapper i Giro d’Italia 96, 97 och 98 har dessutom  en 8e  plats på VM.

Magnusson har en gång i karriären vägrat att bära gips efter ett brutet båtben. Det kostade honom senare tre månaders uppehåll.

Veronica Andreasson
Proffcyklisten som krashade inför SM-tävlingarna i Uppsala i slutet av juni är gjord av stål. Hon kör Ducati monster och trots att olyckan var riktigt otäckt ställer hon upp som expert.

Michel Lafis
Den tidigare proffscyklisten är numera en äkta directeur sportif i unibet.com-stallet. Även om hans lag inte finns med på touren så ger han Radiosportens lyssnare tips under tävlingen.

Hans Falk
Svensk förbundskapten tar hand om tre stycken etapper under sommaren. Som förbundskapten måste man ha fingertoppskänsla och nominera rätt lag, därför väntar vi oss lite extra av Falk i sommar.

Lännart Gustavsson
Doldisen i gänget, men när Radiosportens reporter frågar Hans Falk så svarar denne: ”Alla inom svensk cykel vet vem han är”.

Med 23 år bakom sig som ledare i landslaget och med en cykeltidningsaptit från Europa som slår det mesta ska det bli intressant att följa Lännarts uttalanden under touren.

Vi kommer dessutom att ta viss hjälp av Magnus Bäckstedt som var en hårsmån ifrån att få köra årets tour. Bäckstedt, som bor i Cardiff, kommer vi att prata med inför den första etappen.

Petter Johansson
petter.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".