Birgmark seglar bra i VM.

Segling: Birgmark gör bra ifrån sig i VM

Daniel Birgmark slutade femma och trea i dagens två seglingar i finnjolleklassen vid VM i Cascais. Han ligger nu åtta sammanlagt.

Daniel Birgmark fortsätter göra bra resultat i finnjolleklassen vid VM i Cascais, Birgmark slutade femma och trea i dagens två seglingar och avancerade därmed till en sammanlagd åttondeplats efter 5 av 11 seglingar.

Birgmark är 11 poäng efter ledaren.

Lördagen innebar också start för 470 klassen och ett sensationellt bra resultat av unga duon Anton Dahlberg och Sebastian Östling som vann en och kom nia i den andra av dagens seglingar.

Även Johan Molund och Niels Flohr vann sin ena segling men kom på 30 e plats i den andra, Dahlberg och Östling ligger 5:a efter två av 11 seglingar, Molund och Flohr betydligt längre bak i prislistan.

Det har blåst rejält på vattnen utanför Cascais vilket innebär förseningar i programmet och kl 19.45 fanns det fortfarande inga besked om starbåtsklassen och damernas 470 där seglingen fortfarande pågick.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".