1 av 2
Myrgren ordnade en OS-plats.
2 av 2

Segling: Fler svenska OS-platser klara

I finnjolle säkrade Daniel Birgmark en svensk OS-plats. Rasmus Myrgren gjorde detsamma i Laser och Sverige har nu tre platser klara.

470:n med Therese Torgersson och Vendela Zachrisson fortsätter att imponera vid seglings-VM i Cascais. Göteborgstjejerna vann dagens enda segling i klassen och ligger tvåa efter halva regattan.

I finnjolle säkrade Daniel Birgmark en svensk OS-plats genom att kvalificera sig för medaljfinalen. Birgmark var utanför finalen när en segling återstod, men en andraplats i dagens avslutande segling förde upp honom till nionde plats.

Däremot blev det ingen medalj i laser. Rasmus Myrgren blev fyra i medaljfinalen och därmed sammanlagd sexa. Sveriges hittils bästa slutplacering här i Cascais.

Det lär vänta ett tufft svenskt OS-kval i laser. Kalle Sunesson, som representerat Sverige i de två senaste olympiska spelen, har gjort comeback i klassen och blev tolva i Cascais.

Fyra klasser är avslutade i VM:
Laser: Rasmus Myrgren sexa, OS-platsen klar.

Starbåt: Fredrik Lööf och Anders Ekström åtta, OS-platsen klar.

Laser radial: Karin Söderström 55:a, långt från OS-plats.

Tornado: Utan svenskt deltagande.

Per Kahl, Cascais
per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".