Cykel: Ljungskog skuggar täten i Girot

Susanne Ljungskog orkade inte hänga med i den 103 km tuffa femte etappen i Giro d’Italia till Cittiglio. Ljungskog blev tia och tappade en placering i sammandraget.

Susanne Ljungskog cyklade i mål i en klunga på åtta cyklister som var 52 sekunder efter segraren Nicloe Brändli, Schweiz.

Schweiziskan attackerade på toppen av den tredje tunga stigningen och fick genast en stor lucka till de övriga. Ljungskog och två andra cyklister försökte jaga ikapp, men blev upphunna åtta kilometer från mål.

Det var i stället italienskan Marta Bastianelli som hade bästa krafterna bakom Brändli och slutade tvåa, slagen med hela 46 sekunder.

Edita Pucinskaite, Litauen, toppar fortfarande Girot men försprånget är bara 18 sekunder till Brändli när tre etapper återstår. Trea ligger spanjorskan Maribel Moreno, 28 sekunder bakom. Ljungskog halkade ner till femteplats, 1.05 efter.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista