Louice Halvarsson i blågult.

Basket: Träffa talangen som dubblerar

När Sverige inleder sitt första basket-VM någonsin, alla kategorier, blir det Louice Halvarssons andra internationella mästerskap under den här månaden.

18-åriga Södertäljetjejen Louice Halvarsson åker snart iväg till VM i basket för U 19-landslag.

Det är första gången som ett svenskt basketlandslag deltar i ett världsmästerskap. Det svenska EM-bronset förra året säkrade en plats i VM-turneringen, som avgörs i Bratislava, kommande månadsskifte.

Så sent som i förra veckan var Lollo, som hon kallas, Sveriges bästa poängplockare i U 18-EM. Sverige slutade 12:a, men säkrade med det en plats i nästa års A-grupp.

Louise Halvarsson har, trots sin ungdom, varit en av Telges tongivande spelare i damligan under flera år och anses vara en svensk dambaskets stora talanger.

Därför är hon också en av de som får stöd av Sveriges Olympiska Kommitée, med inriktning mot OS 2012.

Men OS är inget som Lollo tänker på nu, hon kopplar av och passar på att träffa sina kompisar och är nöjd med att ha sett till att Sverige har kvar sin plats i A-gruppen.

Kenneth Jansson
kenneth.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".