Salim Sdiri träffades av ett spjut.

Längdhoppare spetsad av spjut

Ett snett spjutkast av finländaren Tero Pitkämäki träffade olyckligt den franske längdhoppare Salim Sdiri i ryggen. Sdiri fick föras med ambulans till sjukhus från arenan i Rom.

Den franske längdhopparen Salim Sdiri hade tävlat färdigt i Golden League-galan i Rom och satt nedböjd vid längdhoppsgropen. Då blev han spetsad av ett snedfarande spjut, kastat av finländaren Tero Pitkämäki.

Spjutet fastnade i ryggen på fransmannen, som fördes till sjukhus i ambulans. Sdiri fick allvarliga, men inte livshotande skador. Enligt de första rapporterna gick spjutet inte så långt in i kroppen att det skadade inre organ. Sdiri var vid medvetande när han fördes in i ambulansen på bår.

Salim Sdiri har återhämtat sig och kunde lämna sjukhuset under lördagsförmiddagen.

Tävlingarna fortsatte som planerat efter olyckan och svenske Magnus Arvidsson slutade fyra med ett kast på 84,44 meter. Norrmannen Andreas Thorkildsen vann på nytt årsbästa, 88,36 meter, och Tero Pitkämäki blev tvåa på 86,09 meter.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".