Tre av Sveriges VM-deltagare.

Orientering: Fyra debutanter med till VM

Den svenska truppen till orienterings-VM innehåller tretton namn, varav fyra är debutanter, men på damsidan saknas även två av stjärnorna.

Orienteringslandslagets förbundskapten Marita Skogum har tagit ut sju herrar och sex damer till VM i Ukraina 18-26 augusti.

Fyra av dem gör VM-debut: Annika Billstam, Lina Persson, Mattias Karlsson och Peter Öberg. Flera löpare kan se fram emot ett fullspäckat tävlingsschema med upp till sju lopp (inklusive kval) på en dryg vecka.

Emma Engstrand och Helena Jansson ställer upp i två individuella klasser och i stafetten, likadant gör Emil Wingstedt och Martin Johansson i herrklassen. Wingstedt springer bland annat sprint, där han är regerande världsmästare.

Vid förra årets VM i Danmark blev det även brons till Kajsa Nilsson i sprinten. Nilsson kommer dock inte till VM eftersom hon har problem med en höft. Jenny Johansson kommer inte heller att delta eftersom hon har opererat hälsenan.

Truppen i sin helhet:
David Andersson, IK Hakarpspojkarna
Martin Johansson, IFK Mora
Niclas Jonasson, Leksands OK
Mattias Karlsson, Halden SK
Jonas Pilblad, OK Skogsfalken
Emil Wingstedt, Halden SK
Peter Öberg, OK Hällen
Annika Billstam, OK Linné
Lena Eliasson, Stora Tuna OK
Emma Engstrand, Stora Tuna OK
Helena Jansson, IF Hagen
Anna Mårsell, Stora Tuna OK
Lina Persson, OK Skogsfalken

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".