Veneva riskerar avstängning.

Friidrott: Dopningsfallet Veneva utreds

Höjdhopparen Venelina Veneva har dopat sig, enligt Aftonbladet. Internationella friidrottsförbundet bekräftar för Radiosporten att ärendet är under utredning.

Enligt Aftonbladets källor kommer Veneva att stängas av i två år sedan både a- och b-prov visat spår av förbjudna medel.

Att inget hittills har offentliggjorts om affären ska bero på att en rättslig process pågår där bulgariskan har överklagat.

Det internationella friidrottsförbundet IAAF vill inte kommentera uppgifterna men en representant säger till Radiosporten att ärendet just nu utreds. En kungörelse kring fallet kommer troligtvis inom ett par dagar.

Veneva tog silver vid EM i Göteborg i fjol, just före Kajsa Bergqvist på bronsplatsen. En vecka senare besegrade hon svenskan igen vid Golden league-tävlingen i Zürich, med en tangering av personrekordet på 2,04.

I år har bulgariskan inte ställt upp i någon av de stora friidrottsgalorna.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".