1 av 2
Garcia imponerade med puttern.
2 av 2

British Open: Sergio Garcia i täten

Spanjoren Sergio Garcia leder efter den första dagen i Brittish Open-golfen, Carl Pettersson och Peter Hanson är bästa svenskar med fem slag efter.

Det var fina förhållanden på Carnoustie-banan och världsettan Tiger Woods tog täten direkt när han noterades för en 69-runda men den första dagen var spanjoren Sergio Garcias.

Garcia spelade strålande med puttern och hans 65 slag innebär att han har två slag ned till den nordirländska skrällen Rory McIlroy som spelade in sig på en andraplats.

Upp och ned för svenskarna
Carl ”Big dog” Petterson och Peter Hanson gick bäst av svenskarna och är på delade trettondeplats med ett under par, Hanson såg länge ut att hamna högre upp men missade ett par puttar på slutet.

Niklas Fasth däremot hade en mardrömsdag med missade puttar och pliktslag, Fasth slutade hela nio slag efter ledande Garcia och får inrikta sig på att klara kvalgränsen under fredagen. 

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".