Björn Berg i beachvolleyaktion.

Beachvolley: Svenskduon sämst femma

Beachvolleyparet Björn Berg och Hannes Brinkborg slutar sämst femma i Marseilles World Tour-turnering, trots förlust i kvartsfinalen.

Duon Björn Berg och Hanne Brinkborg förlorade som väntat kvartsfinalen i Marseille.

Brasilianarna Franco Neto och Pedro Cunha är förstaseedade i turneringen och vann med klara 2-0 i set (21-16, 21-11). Men svenskarna har via återkval på lördagen ändå chans att ta sig till semifinal.

Om Berg/Brinkborg vinner återkvalsmatchen skriver de historia, aldrig tidigare har ett svenskt par varit framme i semifinal i en WT-turnering.

Som sämst kan det nykomponerade svenska paret, som gör sin blott nionde tävling tillsammans, sluta femma i turneringen. Det betyder värdefulla poäng i jakten på en OS-plats till nästa år, dit de 22 främsta på rankingen kvalificerar sig.

På vägen fram till fredagskvällens kvartsfinal slog svenskarna tidigare på dagen ut femteseedade kineserna Xu/Wu i två raka set.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".