Edberg kom tillbaka starkt.

Golf: Edberg tog revanch i British Open

Efter genomklappningen kom Pelle Edberg tillbaka starkt på den tredje rundan. Han gick runt på 67 slag och är ende svensk som har något med toppstriden att göra.

Edberg, 28, kommer inte att bli förste svensk att roffa åt sig en av proffsgolfens tyngsta titlar. Det skulle vara att ta i - det är en aning för långt fram till de stora pojkarna i täten.

Fast kan man vara säker?

Med en kille som ena dagen fullständigt förstör sin score - från fyra under till två över par - på de sista fyra hålen för att mindre än ett dygn senare göra allt rätt?

Edberg gick runt på 67 slag och är ende svensk som har något med toppstriden att göra. Han ligger på 15:e plats, fyra under par totalt.

Tungt för resten av svenskarna
Övriga svenskar har haft det tungt. Tio startade, fem försvann efter två dagar. Niclas Fasth gick runt på 73 slag och har 217 totalt. Carl Pettersson slog också 73 slag, har totalt 218.

Peter Hanson spelade tillsammans med Fasth och noterade en 76:a. Står på 220 slag. Fredrik Andersson Hed, främst av svenskarna efter två dagar, rasade ordentligt. Lördagens 79 slag gör sammanlagt 222.

Spanjoren Sergio Garcia spelar som i trans och leder tävlingen med fyra slag inför sista rundan.

Men på näst sista hålet var han riktigt illa ute. Utslaget gick långt till vänster, rakt in i åskådarmassorna och träffade en fotograf. Tur för Garcia, otur för fotografen.

Bollen hamnade i ett hyggligt läge och Garcia tappade inga slag.

Tangerat banrekord av Sticker
Dagens man var annars amerikanen Steve Stricker. Med sin 64-rond, sju under par, tangerade han banrekordet på svårspelade Carnoustie och stegade upp till toppskiktet i tävlingen.

Stricker ligger efter tre dagars spel på 207 slag (71-72-64), sex under par.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".