1 av 2
Kajsa förlorade mot Vlasic igen.
2 av 2

Friidrott: Kajsa Bergqvist tvåa i Madrid

Kajsa Bergqvist kom tvåa vid GP-tävlingen i Madrid. Hon stannade på 1,95, en decimeter bakom Blanka Vlasic som tog världsårsbästa.

Kajsa Bergqvist är regerande världsmästare, men i nuläget får kroatiskan Blanka Vlasic gälla som favorit inför VM i augusti. På lördagskvällen vann Vlasic GP-tävlingen i Madrid på nytt världsårsbästa och personligt rekord, 2,05. Bergqvist stannade en decimeter bakom.

23-åriga Vlasic slog Bergqvist med två centimeter i Rom för en dryg vecka sedan. I Madrid tog Vlasic både 2,01 och 2,05 i första hoppet. Dessutom hade hon två mycket bra försök på världsrekordhöjden 2,10.

Svenskan var felfri upp till 1,95 och rev ur sig på 1,98. Hon slutade delad tvåa med spanjorskan Ruth Beitia Vila.

I herrarnas tresteg saknades Christian Olsson på grund av en lättare skada i baksidan av låret. I göteborgarens frånvaro visade portugisen Nelson Evora att han blir att räkna med i VM.

23-åringen vann tävlingen på 17,51, femte bästa hoppet i världen i år, i perfekta vindförhållandet. Christian Olsson har hoppat 17,56 som bäst i år.

Resultat höjd
1) Blanka Vlasic, Kroatien, 2,05
2) Kajsa Bergqvist, Sverige, 1,95
3) Ruth Beitia, Spanien, do.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".