1 av 2
Fredriksson startar eget landslag.
2 av 2

Skidstjärnor startar alternativt landslag

Mathias och Thobias Fredriksson samt Björn Lind bildar ett alternativt skidlandslag i höst – kanske med Anders Södergren.

Mathias Fredriksson sparkades ur skidlandslaget i början av sommaren.

Brodern Thobias hoppade sedan av och sprintkollegan Björn Lind gjorde likadant. Bråket i skidlandslaget ser nu ut att sluta med att världsstjärnorna gör en gemensam satsning utanför landslaget.

Lägerplan finns redan klar
Enligt Mathias Fredriksson är höstens lägerplan redan klar, men läger i bland annat Torsby, Ramsau och Ramundberget.

Det finns också en organisation runt satsningen. Vallningsexperten Mikael Book fick inte plats i nye förbundskaptenen Bengt Stattins stab.

I vinter jobbar han med det kanadensiska landslaget men kommer också att hjälpa den svenska utbrytargruppen.

Anders Södergren har ännu inte tagit beslutet
- Jag kommer ta ett beslut nästa vecka och det kommer väl att bli en kombination, jag kommer att träna en del med landslaget men kanske gör något eget läger, säger Södergren som även säger att han vill träffa ett par personer innan han tar ett beslut om fortsättningen.

Hur ser du annars på den här turbulensen?
- Det har varit taskigt medialt från flera håll och det har blivit väldigt mycket felskrivningar i tidningarna och pajkastningen är väl den stora boven i dramat, säger Södergren som menar att det kommer att fungera som normalt när skidsäsongen väl drar igång.

Läs mer om turerna i skidlandslaget:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".