Bandy: Svenska stjärnor utan kontrakt

Efter att det visade sig att den ryska klubben Raketa Kazan inte tänker betala ut löner till sina nyförvärv är flera svenska landslagsspelare nu kontraktslösa.

Per Hellmyrs, Andreas Bergwall, Daniel Mossberg, Patrik Nilsson å tränaren Thony Lindquist står just nu utan kontrakt. Radiosportens bandyexpert och före detta förbundskaptenen Kent Hultqvist är bekymrad.

- Det är tråkigt för bandyn tycker jag och det är väl inte bra för någon egentligen, säger Hultqvist till Radiosporten.

Vad kommer hända med de här spelarna nu?
- Situation är inte den lättaste, visst vill vi ha de till Sverige och visst är det klubbar som vill ha dem men många klubbar har redan spenderat sina pengar och är de slut så är det inte lätt att ta hem några spelare, säger Hultqvist.

Vad säger det här om rysk bandy?
- Det säger ingenting om rysk bandy utan det handlar om ett antal personer som styr en klubb. 

Dock kan man väl konstatera att det inte går att lita på skriva konkrakt och det visar också att det är andra mönster som styr, säger Hultqvist som dock konstaterar att det inte har varit några problem för de svenska spelare som har kontrakt med andra ryska klubbar.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista