Speedway: Jonsson kraschade i Prag

Andreas Jonsson är axelskadad igen. På lördagkvällen kraschade Jonsson illa och han kan nu bli borta i tre veckor. Danske Nicki Pedersen vann VM-deltävlingen.

Många förare hade problem med den gropiga och spåriga banan under VM-deltävlingen i Prag. Andreas Jonsson var den som råkade värst ut när han kraschade i sitt fjärde heat på lördagskvällen.

Vid ingången till andra svängen på första varvet fick han ett kast, som han parerade. Men direkt efter kom ett nytt kast och Jonsson slungades in i luftstaketet.

Redan under söndagen kan det bli operation för Jonsson som var kritisk mot säkerheten i Prag. 

Pedersen ryckte i VM-tabellen
Tävlingen i Prag vanns av danske Nicki Pedersen som vann samtliga sju heat han körde. Tvåa i finalen slutade Jaroslaw Hampel, Polen, trea Rune Holta, norrmannen som kör på polsk licens.

Pedersen gjorde ett rejält ryck i VM-tabellen och leder nu med tjugosju poäng för Leigh Adams och trettiofem före trean Hans Andersen. Andreas Jonsson är bästa svensk på en åttondeplats totalt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista