Tennis: Nooni och Johansson föll tungt

Det blev respass direkt för Hanna Nooni och unga Michaela Johansson i Nordic Light Open i tennis på Stockholms Stadion.

I väntan på den bästa svenskan Sofia Arvidssons entré på tisdagskvällen bjöds publiken på en bra kampfylld insats av Hanna Nooni.

Den förra året illa handledsskadade Örebro-tjejen Nooni är nu frisk igen, och vann andra set mot den 20-åriga och mycket lovande ryskan Vera Dusjevina, rankad 66:a i världen. Men ryskan fick snabbt 3-0 i skiljeset och ryckte undan.

– Det var ju väldigt jämna games, alltid 30-30 och 40-40, men det var hon som lyckades vinna. Synd, jag hade breakboll till reducering till 3-2, säger Nooni till Radiosporten.

Arvidsson ställs mot ryskt motstånd
Det finns 15 ryskor bland de 100 främsta i världen på senaste rankningslistan. En annan av dessa ställs mot Sofia Arvidsson på tisdagskvällen, 21-åriga Elena Vesnina, rankad 55:a.

Michaela Johansson från SALK i Stockholm är bara 19 år och vann på måndagen sitt allra första set på WTA-touren. Hon inledde med 7-5 mot 84-rankade Klara Zakopalova, Tjeckien.

Men sedan vann den 25-åriga tjeckiskan med 6-2, 6-3. Johansson tappade hela initiativet och drevs i sidled av sin motståndare.

Att springa längs baslinjen är inte Johanssons likör. Hon har mycket att förbättra i fråga om snabbhet, och även i servandet.

– Efter en hård träningsperiod ska jag följa med Sofia Arvidsson till Bali och Indien och försöka kvala mig in i WTA-turneringar, säger Michaela Johansson när hon blickar framåt.

Dansk supertalang har italienskt motstånd
Förutom Sofia Arvidsson, som spelar tisdagens sista match, väntar under den andra dagen en intressant match mellan danska supertalangen Carolina Wozniacki och Maria Elena Camerin, Italien.

17-åriga Wozniacki kallas ”den nya Sharapova”, efter att ha blivit exklusivt utvald i en av världens största skoföretags senaste reklamkampanj.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se