Speedway: Tuff vecka för nya stjärnan

Med de största namnen skadade har 21-årige Fredrik Lindgren seglat upp som ny stjärna på den svenska speedwayhimlen.

Speedwayföraren Fredrik Lindgren fick sitt stora genombrott i den svenska GP-tävlingen i Eskilstuna i maj.

Örebrokillen, som fick en friplats till tävlingarna, slutade trea. På lördag är det ny GP-tävling i Sverige, i Målilla. Dit har han fått ett ny friplats.

Och uppladdningen har varit hektisk. Lindgren har kört varje kväll sedan förra måndagen. Det började i England förra måndagen.

Lindgren drog vidare till Sverige tisdag och onsdag, till Polen torsdag, sedan England fredag och lördag, Polen igen söndag, tillbaka till England måndag, match i Elitserien med Dackarna tisdagkväll och till slut åter till England på onsdagen.

På torsdag är han tillbaka i Sverige för att ladda inför GP-tävlingen. Och till och med Lindgren själv tycker det blivit lite väl mycket av det goda nu.

– Men det här är ju mitt jobb, så det är bara att köra på, säger Fredrik Lindgren, som dessutom är i kanonform, till Radiosporten.

Lindgrens lagkamrat Andreas Jonsson är skadad och missar både tisdagkvällens match och GP-tävlingen på lördag. Också Sveriges andre ordinarie GP-förare Antonio Lindbäck i Masarna är skadad.

Lindbäck missar tisdagens seriematch med hur det blir med hans medverkan i Målilla är inte klart. Peter Karlsson ersätter Jonsson i GP-tävlingen och det blir finländaren Kaj Laukkanen som tar Lindbäcks plats om han tvingas avstå tävlingen.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista