Tennis: Robin Söderling handledskadad

Sveriges bäste tennisspelare Robin Söderling är skadad. På tisdagskvällen bröt svensken sin match i Montreal mot ryssen Marat Safin.

Hur allvarlig skadan är har läkarna inte kunnat säga, men Söderlings coach Peter Carlsson låter en aning orolig.

– De har sagt att det kan vara bra om två dagar eller två veckor, det beror på om smärtan avtar eller inte. Det har varit svårt att hitta exakt vad som är fel på handleden, säger han till Radiosporten.

Matchen mot Safin var Söderlings första på touren sen den 13 juli när han blev utslagen i Båstad. Då hade han inga problem med handleden, skadan dök upp senare under träning inför avresan till Nordamerika.

Trots det försökte han spela Masters-turneringen i Montreal, men det höll alltså inte.

Sämsta tänkbara tidpunkt
Skulle skadan visa sig vara allvarlig kommer den mycket olägligt med tanke på de närmaste veckornas spelschema som innehåller två av säsongens verkliga höjdpunkter.

Om bara 19 dagar börjar US Open i New York och nästa månad väntar Davis Cup-semifinalen hemma mot USA.

Orolig DC-kapten
Joakim Nyström som är assisterande Davis Cup-kaptenen är bekymrad.

– Det är klart man är det. Vi behöver Robin om vi ska ha en bra chans att slå USA. Vi får hoppas på ett positivt besked och att det bara handlar om någon veckas vila för honom.

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista