1 av 2
Inget roligt läge inför US Open.
2 av 2

US Open i fara för Robin Söderling

Robin Söderling har lämnat återbud till turneringen i New Haven nästa vecka, och det är osäkert med hans start i US Open som börjar om 12 dagar.


Det är en inflammation i vänster handled som gör att han inte kan slå sin tvåhandsfattade backhand och just nu är Söderling hemma i Sverige för träning och rehabilitering.

Söderling har fått en kortisonspruta och ska testa skadan för fullt på fredag eller i helgen. Det testet avgör om han kan medverka i US Open.

Och även om han kan spela så har svensken fått hela sin uppladdning spolierad. Han har tvingats hoppa av alla dom tre turneringar i Nordamerika där han tänkt vässa formen inför årets sista Grand Slam.

Det var drygt en månad sen Söderling senast spelade en hel match på ATP-touren. Då på gruset i Båstad fredagen den 13 juli.

Pim-Pim hoppas på Davis Cup
En annan svensk som har haft ännu större skadeproblem Joachim ”Pim-Pim” Johansson har börjat spela men US Open är långt ifrån aktuellt.

Han hoppas kunna vara tillbaks till Davis Cup-semifinalen mot USA 21-23 september men han tror själv att det är mer realistiskt med en comeback i Stockholm Open i oktober.

 

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".