1 av 2
Helena Lundbäck i Sveriges lag.
2 av 2

Ridsport: Sverige på väg mot en OS-plats

Sverige ligger på en OS plats efter två av tre dagar i laghoppningen i EM. Dagens resultat med två felfria ritter och bara ett tidsfel gör att Sverige är klara för final i EM i tyska Mannheim.

Sverige gick om Spanien, och ligger på en sammanlagd sjätte plats, med bara två icke OS-kvalificerade länder framför sig.

Därmed finns åter hoppet om en chans att försvara OS-silvret från Aten. En rivning från spanske Alvarez Moya hjälpte Sverige avancera.

Inför EM-finalen ligger Sverige på den tredje och sista kvalplatsen till OS. Fyran England och femman Belgien har de två andra.

Bättre hoppning andra dagen
Helena Lundbäck på Maddick som var felfri igår hade ett tidsfel idag. Rolf Göran Bengtsson som var sämst igår var bäst idag bland svenskarna med en felfri runda på Ninja La Silla. Även Royne Zetterman på Isak var också felfri idag.

Lotta Schulz rev två hinder, men hennes resultat räknas bort. Sverige ligger nu sexa totalt Helena Lundbäck ligger på 15:e plats indidviduellt mindre än ett nedslag efter ledande Christine Liebherr från Schweiz.


Annika Greder Duncan
annika.greder_duncan@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".