1 av 2
Förlust direkt för Berg på Åland.
2 av 2

Beachvolley: Dubbla förluster på Åland

Det svenska beachvolleyparet Björn Berg och Hannes Brinkborg inledde med förlust på världstouren på Åland. Förlust blev det även för de svenska damerna, som nu spelat färdigt.

På ett stormigt Åland ställdes Sveriges bästa beachvolleypar i den första omgången mot elfteseedade österrikarna Florian Gosch och Alexander Horst. Men det blev förlust direkt, med siffrorna 21-17, 21-13.

I nästa match väntar 27:e seedade Lochhead/Pitman som förlorade mot sjätteseedade Heuscher/Heyer. Där handlar det om att vinna eller försvinna. Förloraren blir 25:a i turneringen.

Förlust för damerna i återkvalet
Angelica Ljungquist och Karin Lundquist bjöds på för tufft motstånd av tidigare EM-vinnarna och VM-femmorna, tyskorna Stefanie Pohl och Okka Rau. 

Det tyska paret slog ut svenskarna ur turneringen med 2-0 och setsiffrorna 21-16, 21-14. Därmed har paret spelat klart, och slutade på 17:e plats.

Världstouren, Åland
herrar, första omgången

Florian Gosch/Alexander Horst, Österrike-Björn Berg/Hannes Brinkborg, Sverige, 21-17, 21-13.

Damer, match om 13:e plats
Stephanie Pohl/Okka Rau, Tyskland-Angelica Ljungquist/Karin Lundquist, Sverige, 21-16, 21-14.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".