Har varsitt guld att försvara.

Friidrottsfeber: Träffa Bergqvist och Klüft

I Friidrottsfeber del 4 möter du Kajsa Bergqvist och Carolina Klüft, som båda är regerande världsmästare. Dessutom en het analys av Radiosportens expert Miro Zalar.

Kajsa Bergqvist har i år nått 2,02 i år, och då formen varierat har hon flera gånger under säsongen tagit time-out från tävlandet för att hitta formen.

Men hon är regerande världsmästare och hoppas på att formen ska finnas när hon går in på tävlingsbanan i Osaka. Däremot är hon inte favorit, årets suverän heter Blanka Vlasic – en konkurrent som Bergqvist själv tror mycket på.

– Jag har alltid upplevt henne som en tjej med enorm potential, säger Bergqvist om kroaten Vlasic.

Vlasic har radat upp toppresultat under säsongen, hon har gjort elva tävlingar över två meter, och hon hoppade 2,07 på DN-galan. En konurrent som är svår att slå, men Bergqvist fokuserar inte på världsettan, utan på sig själv.

– Får jag min egen hoppning att fungera som jag vill kan jag vara med att konkurrera.

Klüft favorit ”som vanligt”
Carolina Klüft får ännu en gång nöja sig med att vara favorit i VM. Hon har vunnit de fem senaste utomhusmästerskapen.

Och hon satsar på att göra sin bästa sjukamp någonsin, och slå sitt svenska rekord på 7001 poäng. En vecka innan tävling är det finslipning som gäller.

– Just nu handlar det om att göra de sista justeringarna och komma in i den absoluta toppformen, säger Carolina Klüft till Radiosporten.

Det viktigaste Klüft tar med sig till VM i Osaka är spikskorna, men måste hon säga någonting mer personligt så blir det MP3-spelaren. Där det, trots att hon är känd som ett riktigt fan, finns mycket mer än Carola.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".