Wilander tror på sitt lag mot USA.

DC: Wilander räds inte favoriten USA

USA är klara favoriter inför semifinalen i Davis Cup mot Sverige. Men förbundskapten Mats Wilander känner sig långt ifrån slagen på förhand.

USA är i kraft av världsranking och de senaste reaultaten klara favoriter när de kommer till Göteborg och Scandinavium för semifinal mot Sverige.

Förbundskapten Mats Wilander tycker att Sverige ändå har ett övertag med tanke på tidigare möten.

– Jag har varit med om en del, Jonas Björkman har varit med om en del. De andra har växt upp med att ha hört på radio och sett på tv att Sverige har slagit USA i Davis Cup. Så USA är ingen jätte i våra ögon, säger Mats Wilander till Radiosporten.

USA har två singelseplare och två dubbelspelare med sig vilket gör att Wilander vet hur deras uppställning ser ut. Själv han har ännu inte bestämt hur han ska formera det svenska laget.

– Jag försöker hålla det öppet så sent som möjligt, säger han.

Robin Söderling är skadad men Wilander har tre singelspelare att välja mellan. En av dem Pim-Pim Johansson som är tillbaka efter sin axelskada.

– Jag är inte här för att hämta vatten åt de andra, jag är här för att ta en plats i laget. Går jag ut på banan har jag chans att slå båda spelarna, säger han till Radiosporten.

Radiosporten
radiosporte@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista