1 av 2
Vetlanda körde till semifinal.
2 av 2

Speedway: Vetlanda vidare till semifinal

Vetlanda är klara för semifinal i elitserien i Speedway, trots förlust borta mot Masarna. Kvällens andra match mellan Dackarna och Piraterna regnade bort.

Regerande svenska mästarlaget i speedway, Vetlanda, besegrade Masarna i kvartsfinal och är klart för semifinal mot Västervik.

Vem Hammarby ska möta är inte klart då kvartsfinalen mellan Dackarna och Piraterna ställdes in. Rabalder följde i regnets spår.

Vetlanda hade tio poängs ledning från den första kvartsfinalen på hemmabana och hade inga problem att hålla undan totalt. Visserligen vann Masarna matchen med 50-45 men någon dramatik gällande vilket lag som skulle nå semifinal var det aldrig.

Mest dramatiskt var tävlingens åttonde heat när Vetlandas Rune Holta jagades av Masarnas nykorade juniorvärldsmästare Emil Sajfutdinov. Ryssen satsade lite väl tufft och vurpade, men innan han synade marken hann han ge Holta en rejäl smäll på knät.

Holta hade ont
Holta vann omstarten av heatet men vurpade i sina avslutande heat och hade rejält ont efteråt.

Vetlanda börjar semifinalen hemma kommande tisdag mot Västervik. Returen körs dagen efter i Västervik.

Kvartsfinalen mellan Dackarna och Piraterna kunde inte köras på grund av regn. Reservdag är torsdag, samma kväll som den första allsvenska finalen mellan Lejonen och Valsarna körs.

Dackarna fick inte flytta matchen
Eftersom Dackarna har Valsarna som farmarklubb ställer regnet till problem för båda lagen. Tre förare som fanns uppsatta i Dackarnas uppställning under tisdagen finns också med i Valsarnas uppställning på torsdagen.

Dackarna ville därför köra matchen på onsdagen men fick nej från Piraternas lagledare Fredrik Staaf.

Segraren mellan Dackarna och Piraterna möter Hammarby i Stockholm på tisdag i den första semifinalen. Dackarna vann första matchen med 51-45.

Masarna-Vetlanda 50-45

Masarna: Antonio Lindbäck 13, Dave Watt 13, Simon Stead 9, Linus Sundström 8, Steve Johnston 6, Emil Sajfutdinov.
Vetlanda: Jason Crump 12, Lukasz Jankowski 9, Jaroslaw Hampel 8, Lee Richardson 7, Rune Holta 5, Thomas Jonasson 4.

Publik: 2 471

Vetlanda vidare med sammanlagt 98-93.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista