Klüft har tävlat för lite i år.

Carolina Klüft får inte tävla i GP-finalen

I helgen gör de bästa friidrottarna upp för sista gången den här säsongen. Men Sveriges största stjärna, Carolina Klüft, får inte vara med.

GP-finalen i Stuttgart i helgen är den avslutande tävlingen på en lång friidrottssäsong. Men Carolina Klüft hade ändå hoppats på att få ställa upp i längdhoppet, hennes ”andragren” efter sjukampen.

I stället faller Klüft på en regel som säger att man måste göra minst tre GP-tävlingar under säsongen för att få ställa upp. Och då Klüft bara gjort två får hon inte vara med - trots att hon vunnit båda.

Många svenskar ändå
De svenska färgerna i Stuttgart kommer ändå att vara väl försvarade. Susanna Kallur jagar det svenska rekordet på 100 meter häck och även Johan Wissman kan sätta rekord om han får till ett bra lopp på 200 meter.

Även höjdhopparna Emma Green, Stefan Holm och Linus Thörnblad, spjutkastaren Magnus Arvidsson, hinderlöparen Mustafa Mohamed och Anna Söderberg, diskus, finns på de preliminära startlistorna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista