Thomas Johansson imponerade.

Davis cup: Thomas Johansson utjämnade till 1-1

Thomas Johansson tog en livsviktig seger när han betvingade James Blake i den andra singelmatchen med 3-1 i set. Inför lördagens dubbel är det helt jämt i DC-semifinalen.

Thomas Johansson utjämnade USA:s ledning i Davis cup till 1-1 efter att ha slagit James Blake med 6-4, 6-2, 3-6, 6-3 i Scandinavium

En till synes håglös James Blake var inte att känna igen i det första setet som Thomas Johansson vann enkelt med 6-4. Även det andra setet gick till svensken, men i det tredje vaknade James Blake plötsligt till.

Thomas Johansson var en aning i gungning och gjorde ett antal lätta missar men i det fjärde och sista setet lyckades han bryta Blakes serve vid ställningen 2-1 och vann det till slut med 6-3.

Nu står det 1-1 i matcher inför lördagens dubbelmatch, sedan Andy Roddick tidigare på fredagen slagit Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista