1 av 2
Fin avslutning på säsongen.
2 av 2

Nytt svenskt rekord av Johan Wissman

Johan Wissman slog sitt eget svenska rekord på 200 meter vid säsongsavslutningen. Den nya rekordtiden lyder 20,30. I övrigt var det en medioker svenskdag i Stuttgart.

 

Wissman satte det gamla rekordet på 20,38 i Göteborg förra året.

Norrmannen Jaysuma Saidy Ndure, som igår satte norskt rekord på 100 meter, fortsatte på samma tema och vann loppet på nya norska rekordtiden 19,89.

På 3 000 meter hinder hade Mustafa Mohamed ett tungt lopp. VM-fyran sprang i mål som totalt slutkörd sjua på 8.20,33, slagen av fem kenyaner samt franske VM-femman Bouabdallah Tahri.

I spjutfinalen gjorde Magnus Arvidsson sin tionde tävling över 80 meter för säsongen. Arvidsson slutade trea med ett kast på 83,37 bakom just nu oslagbare finländaren Tero Pitkämäki på 88,19 och norrmannen Andreas Thorkildsen på 85,06.

Stefan Holm gjorde sin 450:e höjdhoppstävling i karriären.

Men i stället för att fira jubileum fick Holm ännu en gång se sig besegrad av Donald Thomas, basketspelaren från Bahamas som vann VM i Osaka.

Linus Thörnblad slutade trea på 2,27.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista