Kallur nöjd med sin säsong.

Susanna Kallur: "Jag bara sprang iväg"

Susanna Kallur tjuvstartade bort sig i säsongens sista tävling, Stuttgarts GP, på lördagen. Hör henne om loppet, säsongen och framtiden.

Susanna Kallur har gjort sin bästa säsong någonsin och vann tre raka Golden league-tävlinger på raken under hösten. I säsongens sista tävling diskades hon efter en tjuvstart.

– Jag har ingen annan än mig själv att skylla, jag stack ju innan innan skottet gick. Jag kan inte komma på någon bra anledning. Det kändes precis som vanligt vid starten.

Hur jobbigt var det att åka på något sånt i sista loppet för säsongen?

– Ja det var ju inget kul. Jag hade sett fram emot det här loppet jättemycket. Att tjuva ut sig finns inte ens i tanken, men det ingår ju i tävlingen att hålla sig i blocken tills skottet har gått.

Om du ser tillbaka på säsongen, vad är det du minns framför allt?

– Det som jag själv tycker är roligast är avslutningen på säsongen med tre Golden league-segrar. Jag har aldrig vunnit så många tävlingar i internationellt motstånd. Och att jag har slagit mitt personliga rekord två gånger.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista