Rallyfinalen hänger i luften.

Motor: SM-finalen i rally är inställd

Rally Österlen, årets sjunde och sista SM-deltävling i rally, ställs in. Någon ersättningstävling planeras inte i nuläget.

Det är på grund av ekonomiska problem som de tre arrangerande klubbarna, Trelleborg, Tomelilla och Simrishamn, kommit till det drastiska beslutet. Rallyt skulle ha körts den 5-6 oktober.

”Vi var alla tre arrangerande klubbar helt överens om detta under tisdagskvällens möte. Vi måste inse kalla fakta omkring ekonomin och inte riskera klubbarnas överlevnad”, säger Lars Matsson, tävlingsledare för rally Österlen i ett pressmeddelande.

”I dagsläget saknas över 100 000 kronor i kassan för att vi skall våga starta upp Rally Österlen. Och med det stora bortfallet i föregående tävling, Kolsvarundan, förväntar vi oss också ett onormalt stort bortfall av de anmälda till rally Österlen vilket ytterligare skulle försämra situationen”, fortsätter Mattson.

Rally Österlen hade vid anmälningstidens utgång i måndags totalt 64 ekipage anmälda. 49 i SM och endast 15 i Volvo-klassen, Nordic West Euro Cup.

Av allt att döma kommer den nuvarande ställningen efter sex deltävlingar i SM-klasserna att gälla.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista