Paolo Bettini får försvara sin titel.

Cykel-VM: Världsmästare får försvara titel

Arrangörerna av cykel-VM har försökt att stoppa Paolo Bettini från att starta i linjeloppet men nu har den regerande världsmästaren fått rätten på sin sida.

Italienaren Paolo Bettini får försvara sin VM-titel under cykel-VM i Stuttgart. Det har en tysk domstol beslutat.

Bettini har vägrat skriva på ett antidopningsupprop där han skulle bli skyldig att betala en årslön om han befanns dopad. VM-organisation i Stuttgart försökte då på laglig få linjeloppsvärldsmästaren utesluten från årets mästerskap.

Linjelopp på söndag – utan danske Rasmussen
Herrarnas linjelopp avgörs på söndag. En som inte finns på startlinjen då är danske stjärnan Michael Rasmussen.

Han stoppades på ett tidigt stadium av det danska förbundet då det kom fram att han ljugit för sitt stall och dopningskontrollanter om sina förehavanden i våras.

Rasmussen kastades också ut ur årets Tour de France när han var i ledning, av samma anledning. Nu har det framkommit att Rasmussen kan ha varit dopad under touren.

På fredagen kom uppgifter om att han lämnat ett ”icke-negativt” urinprov med spår av en epoliknande substans kallad dynepo. Eftersom dynepo också kan produceras naturligt i kroppen kallas provet ännu inte för positivt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista