1 av 2
Lind och Fredriksson är med igen.
2 av 2

Skidor: Utbrytare välkomna till premiären

Utbrytarna Thobias Fredriksson och Björn Lind finns som väntat med i truppen till VC-premiären i längdskidor, som inleds med sprint i Düsseldorf.

Snön kanske känns avlägsen men det hindrar inte världscupen i skidor från att sätta igång och det är en väntad svensk trupp till premiären.

Fredriksson och Lind välkomna
Under viss uppståndelse valde Thobias Fredriksson och Björn Lind att tillsammans med Mathias Fredriksson och Anders Södergren bilda ett eget träningsteam inför kommande säsong.

Efter beslutet att träna på egen hand har nye herrkaptenen Bengt Stattin inte sett så mycket av Fredriksson och Lind i sommar. Men det var knappast kontroversiellt att ta med dem till världscuppremiären ändå.

Veteran och debutant till Düsseldorf
Peter Larsson är en annan veteran som finns med, efter fyra raka segrar i Düsseldorf fick han kliva ner från premiärtronen förra säsongen.

Premiär i tävlingen vid Rehns kajer är det för Robin Bryntesson, Sollefteåkaren som fyller 22 år precis före sprintpremiären och håller till i utvecklingslaget.

A-lagstalangerna Marcus Hellner och Emil Jönsson fyller ut herrlaget. I Düsseldorf är det fristil som gäller, individuellt på lördagen och sprintstafett på söndagen med högst två tvåmannalag per nation.

Hela den svenska truppen:
Robin Bryntesson, Sollefteå
Thobias Fredriksson, Östersund
Marcus Hellner, Gellivare
Emil Jönsson, Årsunda
Peter Larsson, Hudiksvall
Björn Lind, Hudiksvall

Lina Andersson, Piteå
Anna Dahlberg, Åsarna
Ida Ingemarsdotter, Åsarna
Charlotte Kalla, Tärendö
Britta Norgren, Sollefteå

Reserv på hemmaplan:
Mikael Östberg, Falun-Borlänge

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista