1 av 3
Solnas nye center Trevor Harvey.
2 av 3
3 av 3

Basket: Solna tror på otränad Harvey

Solnas nyförvärv Trevor Harvey var i ett bedrövligt fysiskt skick i ligapremiären mot Sundsvall, men kommer att dominera framöver enligt assisterande coachen Stefan Bergman.

Trevor Harvey är en Bahamas-född 210 cm lång center, som hämtats till Solna Vikings från CSKA Sofia, inför den här säsongen. Meritmässigt en bra värvning.

Men den Trevor Harvey som kom till spel i premiärmatchen mot Sundsvall Dragons var långt ifrån matchform och såg knappast ut som en toppspelare.

I matchens inledning slet han visserligen ner en rad returer, men orkade därefter inte följa med upp i anfallen. Harvey tröttnade sedan mer och mer och stannade till slut på nio returer och fem poäng.

Ändå vågar Solnas assisterande coach, Stefan Bergman, tro på succé, om så där sex veckor.

– Det han presterar när han är i form är riktigt riktigt bra. Han har kvalitéer jag inte sett hos många, säger Bergman. Hoppas bara att han inte går sönder, för vi tränar honom hårt just nu, säger Bergman till Radiosporten.

Förra säsongsupptakten kom Solna till spel med en dåligt tränad USA-import, vid namn Matt Nelson. som snabbt skickades i retur. Så ska det inte bli med Trevor Harvey, menar Stefan Bergman.

Kenneth Jansson
kenneth.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".