Förlorade knappt mot Blake.

Sthlm Open: Bitter förlust för Björkman

Två bollar från seger och en rejäl skräll. Till slut blev det ett mera väntad seger för James Blake, men på ett oerhört bittert sätt för Jonas Björkman.

Jonas Björkman förlorade mot James Blake, USA, med 1-2 i set, 6-7, 7-5, 6-3.

På förhand skulle svensken inte ha speciellt stora chanser mot amerikanen, rankad sjua i världen och mästare i Stockholm open de två senaste åren. Tisdagskvällen blev dock inte som förväntat för någon av de båda.

Omotiverad Blake
En halvt omotiverad världsstjärna gav bort första set och satte sig i en riktigt illa position i det andra.

Det var då Björkman bröt amerikanens serve fram till 4-2 och skulle bara hålla sin egen serve fram till 5-2 och ett fast grepp om matchen. I stället bröt Blake tillbaka men gav svensken ännu en gratischans.

Vid 5-4-ledning till Björkman gjorde han två dubbelfel, vilket i sin tur gav 30-30 och två bollar från match men kunde rädda sig kvar sedan snabbt bryta tillbaka till 6-5-ledning.

Och någonstans där gick också tåget för Björkmans del.

I tredje set höjde amerikanen sitt spel, hittade fokus och framförallt rätt i sitt servande. Han kan nu börja att planera för match i andra omgången.

Men Thomas Johansson vidare
För Thomas Johansson blev det betydligt enklare på tisdagskvällen. Hans motståndare, argentinaren Juan Martin Del Potro, fick ge upp på grund av sjukdom vid ställningen 6-4, 1-0 till svensken.

Därmed är Johansson som andre svensk vidare till andra omgången där han ställs mot antingen Michael Llodra, Frankrike eller Denis Gremelmayr, Tyskland.

Radiosporten/TT
radisoporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".